Okulumuzda Sürdürülebilirlik Bilinci: "Su Damlalarının İzinde" Projesi

Okulumuzda sürdürülebilirlik ve tasarruf bilincinin geliştirilmesi için Esin Tontaşoğlu öğretmenimizin liderliğinde "Su Damlalarının İzinde" adlı bir proje başlatıldı. Bu önemli projede öğrencilere su dedektifi görevi verilerek, okul genelinde ve evlerinde su tasarrufu yapmaları için çeşitli yöntemler öğretiliyor.

Proje kapsamında öğrenciler, suyun doğru kullanımı ve israfını önleme konularında eğitim alıyor. Öğrenciler, okulun ve evlerin su tüketimini gözlemleyerek, tasarruf tedbirlerini takip ediyor ve bu bilgileri rapor halinde öğretmenleriyle paylaşıyor.

Esin Tontaşoğlu öğretmenimizin liderliğinde yürütülen bu projenin amacı, öğrencilere suyun kıymetini anlatmak, bilinçli su kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillere temiz su kaynakları bırakmak. Proje, öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına ve sürdürülebilir bir yaşam için gereken alışkanlıkları edinmelerine katkı sağlıyor.

Bu değerli projede emeği geçen Esin Tontaşoğlu öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Su tasarrufu ve sürdürülebilirlik bilinciyle hareket ederek, daha yaşanabilir bir dünya için adımlar atıyoruz.

22-12-2023