Hasköy'de "Zil Soruları" Etkinliğiyle Teneffüsler Daha Eğlenceli ve Yaratıcı

Okulumuz, öğrencilerin  teneffüslerde daha kaliteli zaman geçirmeleri ve yaratıcı yazmaya teşvik edilmeleri için "Zil Soruları" etkinliği başlattı.

Okul Müdürü Ruhat BAYRAKOĞLU, etkinliğin amacının öğrencilerin teneffüslerde sıkıcı vakit geçirmelerini önlemek ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Bayrakoğlu, "Her teneffüste öğrencilere farklı konularda yaratıcı düşünmeyi ve problem çözmeyi teşvik edici sorular soruyoruz. Öğrencilerimiz bu sorulara kendi fikirleri doğrultusunda cevaplar vererek hem eğleniyor hem de öğreniyor" dedi.

Etkinlik kapsamında öğrencilere şu sorular soruluyor:

  • "Eğer bir hayvan olsaydınız hangi hayvan olurdunuz ve neden?"
  • Yürürken bir uzaylı ile karşılaştın ne yaparsın?
  •  "İnsanlık için en önemli şey nedir?"

·         Ayı tarafından mı kovalanmak mı istersin arı sürüsü tarafından mı?Kaçış planın nasıl olurdu?


Etkinlikten öğrenciler de memnun. 3. sınıf öğrencisi Sahra BAYRAM, "Zil soruları çok eğlenceli. Soruları düşünerek cevap verirken hem eğleniyorum hem de yeni şeyler öğreniyorum" dedi.

5.sınıf öğrencisi Mustafa TONYALI da "Zil soruları sayesinde yaratıcılığımı geliştirdiğimi düşünüyorum. Sorulara farklı bakış açılarından cevap vererek kendimi geliştirme fırsatı buluyorum" diye konuştu.

Okul yönetimi, "Zil Soruları" etkinliğini önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyor.

Etkinlik kapsamında öğrencilere sorulan sorular, öğrencilerin hayal güçlerini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Öğrenciler, bu sorulara kendi fikirleri doğrultusunda cevaplar vererek hem eğleniyor hem de öğreniyor.

22-01-202422-01-202422-01-202422-01-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 22  kişi beğendi